Aloe Vera

aloe flp leaves

Az aloe a liliomfélék családjába tartozó virágos zárvatermő növény. Körülbelül 300 aloe fajta létezik, ezek közül azonban csak néhány rendelkezik gyógyhatással. Alapvetően a hosszú húsos levelű aloe barbadensis az, amely számos kozmetikai termékben megtalálható, és amelyet gyógyhatású tulajdonságai miatt különböző betegségek és sérülések gyógyítására használnak. A levelek belsejében lévő gélt gyulladáscsökkentő, antibiotikus, gombaölő és regeneráló hatása miatt használják. Az aloe vera-nak magas enzimtartalma van, ezért ritka és értékes enzimforrásnak számít. Az enzimek fontosak a tápanyag-felszívódási és a méregtelenítési folyamatokban játszott szerepük miatt a szervezetnek. A növény hatóanyagai csökkenthetik a gyógyszerek mellékhatásait, erősítik az immunrendszert és a felhalmozódott méreganyagok kiürítésében is segíthetnek a szervezetnek.

  

Hatásai:

Sejtregeneráló, sejtmegújító, immunrendszer erősítő, tisztító, méregtelenítő, tápláló, fertőtlenítő, idegnyugtató, fájdalomcsillapító.
Ötször gyorsabban szívódik be a bőrbe mint a víz és eljut az összes bőrréteghez. Megtalálható benne majdnem az összes vitamin, gazdag ásványi anyagokban, aminosavakban és enzimekben.

 

Alkalmazása:

Alkalmazhatjuk külsőleg sebekre, allergiás problémákra, kiütésekre, csípésekre, égési sebekre, bőrelváltozásokra. Csillapítja a vérzést, csökkenti a fájdalmat és a viszketést, fertőtleníti a sebeket, csökkenti a gyulladást, gyógyítja a herpeszt.

 

Belsőleg ható termékeknél az aloe géljét használják fel, pl. gyümölcslevekben, ásványvizekben vagy 100%-os aloe üdítőben, ezen kívül létezik aloés kapszula is.
Magas vitamin és ásványi anyag tartalma erősíti az immunrendszert, jó hatása van a gyomorra, és a keringésre, csökkenti a gyomorsav termelődését.  Remek táplálék kiegészítő.