Mezoterápia

Mezoterápia

A mezopen kezelés jelenleg az egyik leginnovatívabb és leghatékonyabb bőrfiatalító anti-aging kezelés a mezoterápiás kezelések között. Alkalmazása néhány hét alatt igazi megújulást és regenerálódást jelent a bőrnek. Hatékonyságának alapja a kollagén indukciós terápia és a koncentrált, steril mezoterápiás hatóanyagok bejuttatása a bőr sejtjeihez.

Mi a mezopen kezelés hatékonyságának a titka?

A Mezopen kezelések eredményessége két tényezőn alapszik. Az elsődleges hatás a tűszúrások következtében létrejövő un. kollagén indukciós hatás, a másodlagos pedig a mezoterápiás hatóanyagok bevitele által létrejött sejt megújító hatás.
A bőrben található kollagén adja bőrünk rugalmasságát, az idő múlásával azonban egyre kevesebb vizet képes megkötni, és minősége is romlik. Ennek következtében megjelennek az első finomabb szarkalábak, majd a mélyebb ráncok, a bőr fokozatosan veszít rugalmasságából, egyre inkább mutatkoznak a megnyúlás jelei. Az, hogy ezek a tünetek mikor következnek be, jelentősen függ genetikai adottságoktól és az életviteltől is, de a kollagén indukciós terápiával jelentősen késleltethetjük ezt a folyamatot.

A mezopen kezelés közben az apró mikrotűk szabad szemmel nem látható és nem érezhető sérüléseket ejtenek a bőr felszínén. Ezek a „sérülések” arra késztetik a bőrt, hogy beindítsa saját öngyógyító mechanizmusát. A regenerációs folyamatok következtében új, hidratált kollagén és elasztin sejtek kezdenek el termelődni, amelyek kulcsfontosságúak a bőr feszessége és rugalmassága szempontjából. Ráadásul az új és több vizet tartalmazó,hidratáltabb kollagén sejtek hozzáadódnak a már meglévő dehidratált kollagén mennyiséghez, ezáltal a kollagén szint több 100-szorosára emelkedik a bőrben. A kollagénszint ilyen mértékű
emelkedése eredményezi, hogy a bőr kezelésről-kezelésre
jelentősen feszesebbé válik, és a ráncok mélysége jól láthatóan csökken.

A kollagénszint emelésének indukálása egy teljesen természetes biológiai folyamat, ezért nincs a kezelésnek mellékhatása, és nem okoz allergiás reakciót sem.

A mezopen kezelés hatékonyságát fokozza a steril, koncentrált mezoterápiás hatóanyagok alkalmazása. A hatóanyagok a szabad szemmel láthatatlan szúrási csatornákon keresztül jutnak be a bőr sejtjeihez, ahol a legtökéletesebben tudnak hasznosulni. Az olyan jól ismert mezoterápiás hatóanyagok mellett, mint a Hyaluronsav, és C-vitamin, rendelkezésünkre állnak már olyan orvos-kozmetikai extra szérumok, mint a biopeptides, az őssejtekkel kombinált növekedési faktorok, a botox-kezelés alternatívájaként szolgáló Argireline, vagy a multivitamin komplexek.

Mit fog érezni kezelés közben?

15-20 percig felületi érzéstelenítést alkalmazunk, ezáltal fájdalommentessé válik a kezelés. A dermapenes kezelés nagyjából 20-30 percig tart, majd egy nyugtató, hűsítő pakolást alkalmazunk a bőr megnyugtatása céljából. A kezelést követően bőrtípustól függően minimális kipirosodására lehet számítani, folytatható a napi rutin, munkavégzés.

Lehet-e a kezelésnek mellékhatása?

Általánosságban elmondható, ha a szakember a kezelést kellő körültekintéssel végzi, betartja higiéniás előírásokat és figyelembe veszi az esetleges kezelést kizáró okokat, a kezelés nem jelent nagyobb kockázatot, mint egy hagyományos arctisztítás.
A legnagyobb körültekintés mellett is mellékhatásként előfordulhat a bőr fokozott kipirosodása, érzékenysége, ilyen esetben nyugtató, gyulladáscsökkentő készítmény alkalmazásával tudjuk a problémát megszüntetni.

Hány alkalom szükséges, mikor lesz látható az eredmény?

A mezopen kezeléssel már az első kezelés is látványos eredményt okoz, de a tartós eredmény eléréséhez egy 6 alkalomból álló kúra javasolt. Ez azért szükséges, mert a kollagén és elasztin rostok tényleges megújulása csak ismételt kezelések hatására következik be. A kezelések egymás hatékonyságát fokozzák, tehát alkalomról-alkalomra egyre jobb eredményt várhatunk. A teljes hatást az első alkalomtól számított 2-3 hónap múlva tapasztalhatjuk. Ez az idő szükséges ahhoz, hogy az általunk felgyorsított kollagéntermelő és bőrmegújító folyamatok tartós és látványos eredményeket hozzanak. A kezeléseket hetente-kéthetente szükséges ismételni.

Mire szükséges ügyelni a kezelést követően?

A mezopen kezelésnél apró, szabad szemmel láthatatlan szúrásokat ejtünk a bőrön, amelyek regenerálódásáig fokozott odafigyelés szükséges. Ez a kezelést követő 1-2 napot érinti. Ekkor lehetőleg ne érje a bőrt víz, kerülni kell a napozást, szolárium használatát, szaunázást. Nem szabad irritáló kozmetikumokat használni, vagy más kozmetikai kezelésen részt venni. Amennyiben húzódó, viszkető érzést tapasztal, nyugtató hatású krémek, pakolások otthoni használata megengedett.